Wednesday, March 17, 2010

Amin Ya ALLAH, Ya Rabbal Alamin

Posted by الفقير إلى الله وان عصرول On 1:07 AM | 1 comment
Ya ALLAH, peliharalah kami dengan Islam ketika kami berdiri, peliharalah kami dengan Islam ketika kami duduk, peliharalah kami dengan Islam ketika kami jaga dan peliharalah kami dengan Islam ketika kami tidur.

Ya ALLAH, bukakanlah ke atas kami hikmatMU,
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMU,
Ya ALLAH, Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Kami mohon ke hadratMU, tambahkanlah ilmu kami dan luaskanlah kefahaman kami.
Ya ALLAH, lapangkanlah dada kami dan mudahkanlah urusan kami.
Ya ALLAH, janganlah disempitkan kami dengan kejumudan sehingga tidak dapat merasakan keluasan ilmuMU, Ya ALLAH.

Ya ALLAH, kami memohon kepadaMU curahan rahmat dari sisiMU, yang dengannya hati kami mendapat petunjuk, terkumpul segala yang bercerai-berai dan terhimpun segala yang terpisah-pisah, tertolak segala fitnah atas diri kami dan bertambah baik urusan agama kami, terpelihara segala sesuatu yang jauh dari kami dan terangkat apa yang dekat dengan kami, disucikan segala perbuatan kami dan dicerahkan wajah kami dengan limpahan cahayaMU Ya ALLAH.

Ya ALLAH kami mohon padaMU, berikanlah ilham menuju petunjukMU dan peliharakanlah diri kami dari segala sesuatu yang buruk.

Semoga ALLAH mencucuri rahmat dengan sepenuh-penuh rahmat dan kesejahteraan ke atas sebaik-baik makhlukNYA iaitu junjungan kami Muhammad S.A.W serta semua ahli keluarga baginda dan para sahabat baginda.

Maha Suci ALLAH , Tuhan Maha Mulia daripada sifat-sifat rendah (hina) dan cemar yang mereka (orang-orang kafir) anggapkan.

Begitu jua semoga dicucuri dengan kesejahteraan ke atas segala Rasul yang dituluskan ALLAH, dan segala Pujian itu bagi ALLAH Tuhan Sekalian Alam. Amin Ya Rabbal Alamin.
Reactions:

1 jauhar:

achikiwan said...

Subhanallah..Segala pujian bagi Allah Tuhan Sekalian Alam..Amin

Blogroll

About

About